Reggeli ébredés után a legegyszerűbb kideríteni, hogy vajon szenved-e a szervezetünk valamilyen hiánytól, felfedezni az esetleges betegségre utaló jeleket.

Ezt minden reggel érdemes megnézni:

1. Vizsgáljuk meg a nyelvünk színét

A nyelv színárnyalatai jól jelzik a gyulladást a szervezetünkben. Minél sötétebb vörös, annál nagyobb gyulladás van valahol. Ideális esetben a nyelv rózsaszínes kell legyen. Ha kissé duzzadtnak tűnik, ajánlatos gyulladáscsökkentő diétába kezdeni.

  • Fehér nyelv – a méreganyagok távoznak a szervezetből
  • Sárgászöldes – epe vagy májproblémákra utal
  • Szürke, szürkésbarna – gyomor- vagy bélproblémák jele
  • Szokatlanul piros – szívproblémák
  • Részben pirosas, foltos – pajzsmirigy problémák
  • Töredezett – ásványi anyag hiány

2. Vizsgáljuk meg a szemet

Milyen a szemünk fehérje? Világos, fehér vagy sárgás és homályos? A szem mindig tiszta fehér kell legyen, az elszíneződés a méreganyagok felgyülemlését jelzi. A bepirosodott szem gyulladás, stressz, fáradtság jele.

3. Milyen a szánk íze?

Ha kissé savanykás, ez teljesen normális reggelente. A szagos száj és a lepedék a felhalmozódott méreganyagokat jelzik. Ez egy figyelmeztetés, hogy valami nincsen rendben a szervezetben, és érdemes egy alapos tisztítókúrába kezdeni.

4. Figyeljük meg a bőr állagát

A reggeli arcmosás éppen ideális erre. Nedvesítsük be a bőrt, és nézzük meg, hogy jelentkezik-e valamilyen irritáció. Ha valami szokatlant veszünk észre, érdemes jobban odafigyelni rá. Például a májproblémák erőteljesen kirajzolódnak az arcra.

5. Teszteljük a pH-t

Ha van egy lakmuszpapírunk, nagyon könnyen meg tudjuk ezt tenni. Ebből megtudjuk, hogy a test mennyire savas vagy lúgos. Ha a szervezet túlságosan el van savasodva, itt az ideje, hogy lúgosítsunk egy kicsit sötétzöld leveles zöldségek és hüvelyesek segítségével.

Forrás: zoldujsag.hu