A kávé védelmet nyújt.


Ez történik a testeddel és szerveiddel, ha kávézol! A lendület elixírje!

Sokak számára nehéz elindítani a napot egy csésze kávé nélkül, mert ez nem csak segít felébredni, hanem sokak számára a reggeli energiát jelenti.

 

De tudod, hogy mi történik a testeddel, ha minden nap kávét iszol?

1. A kávé okosabbá tesz.

Te is egy pohár feketével és némi édességgel kezded a napodat? A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy ezzel javíthatod képességeidet, elősegítheted, hogy agyad jobban koncentráljon és javíthatod a memóriádat is. A barcelonai egyetem kutatói kimutatták, hogy az agy hatékonyabban működik, ha koffein és glükóz hatása alatt áll.

2. A kávé boldogabbá tesz.

Egy csésze kávé reggel energiát ad és segít valóban felébredni. De azt tudtad, hogy a kávé boldogabbá is tehet? A tudósok szerint a napi egynél több csésze kávé fogyasztása csökkenti az antioxidánsok miatt kialakuló depresszió kockázatát.

3. A kávé megvéd a cukorbetegségtől.

Egy nagyszabású tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik napi 7 (!) csésze kávét fogyasztanak, 50%-kal csökkentik a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, szemben azokkal az emberekkel, akik csak 2 csészét fogyasztanak.

4. A kávé megvéd az Alzheimer-kórtól.

Az olasz tudósok úgy vélik, hogy kávét kell inni ahhoz, hogy megvédjük a memóriánkat a károsodástól. Naponta pontosan egy csésze kávé visszatartja az Alzheimer-kórt, de ha túl sok kávét iszunk, akkor ehelyett az enyhe kognitív károsodás kockázata megduplázódik.

A kutatók megjegyzik azonban, hogy a koffein nem akadályozza meg az Alzheimer-kór kialakulását és a demenciát, hanem csak ellenőrzés alatt tartja a betegséget.

5. A kávé csökkenti a szívbetegség kockázatát.

Ha valaki aggódik a szív- és érrendszere egészsége miatt, igyon napi 3 csésze kávét. A tudósok tanulmányozták a szívritmuszavar és a koffeinbevitel közötti összefüggést 230 000 alanyon. Azoknál, akik rendszeresen ittak kávét, a pitvarfibrilláció kockázata szignifikánsan alacsonyabb volt, mint azok között, akik ritkán ittak kávét.

6. A kávé megóv minket a Parkinson-kórtól.

A kávéról ismert, hogy bizonyos védelmet nyújt a Parkinson-kór ellen. A svédországi Linköping Egyetem kutatói egy genetikai variánst fedeztek fel, amely védelmet nyújt a Parkinson-kór ellen, különösen, ha valaki sok kávét iszik.

7. A kávé barátságosabbá tesz.

Az amerikai kutatók egy érdekes kísérletet végeztek: a kísérlet alanyainak vagy egy csésze kávét vagy egy hideg italt szolgáltak fel, mielőtt egy idegennel ismertették meg.

Az eredmény? Azok, akik kávét kaptak, barátságosabbak voltak az idegennel és boldogabbak voltak egy új ismerőssel való találkozás során.

8. A kávé megvéd a ráktól.

Egyes tanulmányok azt mutatták ki, hogy a kávé csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát, bár ezt megcáfolhatatlanul még nem bizonyították.

Egy tanulmány többek között azt találta, hogy azoknál a nőknél, akik naponta több mint négy csésze kávét ittak, 22%-kal alacsonyabb a méhrák kialakulásának kockázata, összehasonlítva azokkal, akik egyáltalán nem isznak kávét.

9. A kávé megmentheti a májat.

A tudósok megfigyelték, hogy két csésze kávé hogyan befolyásolhatja a májzsugorodásban szenvedő emberek egészségét, vagyis a rossz májműködést.

Összesen kilenc tanulmányt és 430 000 résztvevő vizsgálata után a végkövetkeztetés az volt, hogy a kávéfogyasztók jobban védettek voltak a cirrózis (májzsugor) ellen, különösen igaznak bizonyult ez az alkoholfogyasztókra.

Te is szereted a kávét?


Forrás:bidista.com

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségVilága cikkajánló

További cikkek »

 

 

 

 

EgészségVilága cikkajánló

További cikkek »